Nieuwe schoenen kopen voor je kind. Het klinkt simpel, maar er komt best wat bij kijken. Weet jij waar je allemaal op moet letten? Develab zet drie belangrijke aandachtspunten bij het kopen van kinderschoenen voor je op een rij: de juiste maat, de juiste materialen én natuurlijk een mooi uiterlijk!

 

De juiste maat

Het klinkt zo vanzelfsprekend: koop een schoen in de juiste maat. Toch loopt meer dan de helft van de kinderen rond met te kleine of te grote schoenen. Dit kan vervelende gevolgen hebben. Te grote schoenen ondersteunen de voetjes niet goed en zijn slecht voor de houding van je kind. Te kleine schoenen kunnen juist de ontwikkeling van de voeten belemmeren. Je kind kan hierdoor later voet-, knie- of rugklachten krijgen. Kinderen kunnen zelf niet goed voelen of schoenen te groot of te klein zijn. Laat de schoenmaat van je kleintje daarom om de paar maanden opmeten. Je kunt eventueel ook zelf kijken of je kind de juiste maat schoenen heeft. Er is in dat geval ongeveer een duimbreedte ruimte tussen de langste teen en de voorkant van de schoen. De achterkant van de schoen moet goed aansluiten bij de hiel. Ook is het belangrijk dat de schoen in de breedte goed past.

 

De juiste materialen

Voor wat betreft het materiaal van de schoen zijn er een aantal zaken van belang. Kies ten eerste voor schoenen met een stevig hielstuk – ook wel contrefort genoemd. Hierdoor zit de schoen beter aan de voet en krijgt de voet meer steun. Ook het materiaal waarvan de schoen gemaakt is, is van belang. Leer zorgt er bijvoorbeeld voor dat de schoen mooi naar de voet vormt en dat je deze gemakkelijk inloopt. Een leren voetbed verkleint bovendien de kans op zweetvoetjes. Ten slotte is het belangrijk dat de schoen een goede zool heeft, zeker als je kindje veel op de schoentjes gaat lopen. Develab schoenen zijn gemaakt van leer en hebben een rubberen loopzool. Deze is slijtvast, waardoor hij superlang meegaat.

 

Een mooi uiterlijk

Tot slot is ook het uiterlijk van de schoen belangrijk. Er zijn ontzettend veel schoenen verkrijgbaar in veel verschillende stijlen. Qua uiterlijk kun je dus alle kanten op! Wil je jouw kindje zelf zijn of haar schoenen laten uitkiezen, maar voorkomen dat je met een paar thuiskomt waar je zelf echt niet blij van wordt? Maak dan alvast een voorselectie en laat je kindje daar uit kiezen. Wil je zeker zijn dat jouw kleine er dit najaar hip bijloopt? Lees dan ons artikel over de trends voor dit najaar!