Wat heerlijk, het is bijna Pasen.

Een lang weekend om gezellige dingen te doen. Of je nu samen een lekkere paasbrunch  maakt, eropuit gaat in de natuur, paaseieren verstopt of met de kids iets knutselt. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit, zolang je maar geniet! Vind je het altijd weer een uitdaging om iets te bedenken? Don’t worry, wij deden wat speurwerk voor je!

Eropuit
Pasen is bij uitstek de tijd om naar buiten te gaan. Op avontuur in het bos,  lammetjes kijken (altijd een succes ?) of lekker uitwaaien aan zee. Houd een doe-museum of leuke bioscoopfilm in gedachten, als ‘slecht weer’ alternatief. Benieuwd wat er bij jou in de buurt te doen is? Op Kidsproof.nl vind je handige tips voor het hele gezin.

Ei, ei, ei en we zijn zo…
Hoe leuk is dat, eerst samen met de kinderen eieren beschilderen om ze daarna in je eigen tuin of in het bos te verstoppen. En dan zoeken maar! Ben je met meerdere kinderen, maak er dan een leuk spel van. Beschilder een aantal eieren met een cijfer. Dit cijfer geeft het aantal punten weer. Het kind met de meeste punten is de winnaar.

Mijn naam is haas
Wat zijn ze leuk om te maken in de lente, deze haasjes en kuikentjes! Maak ze in vrolijke kleuren en haal het voorjaar in huis. Nieuwsgierig hoe je ze maakt? Klik dan hier.

Een koekje van eigen deeg
Zijn jouw kinderen ook dol op koekjes bakken? Dit is één van onze favoriete recepten voor échte paaskoekjes. Lekker voor bij de paasbrunch. Of om gewoon zo op te eten. Klik door voor het hele recept en ga samen aan de slag. Wedden dat dit ook één van jullie favorieten wordt? http://bit.ly/2n92RHr

Pasen is hot
In verschillende provincies, waaronder Drenthe, Groningen, Friesland, Overijssel, Noord-Brabant en Gelderland, wordt met Pasen het paasvuur ontstoken. Een oude traditie uit de voorchristelijke periode. Voor de kids natuurlijk geweldig spannend om zo’n groot vuur te zien. En extra spectaculair als het buiten donker is!

Met deze tips wordt het zeker een Paasbest weekend. Wij zijn benieuwd wat jullie gaan doen!

Vrolijk Pasen!

Team Develab

Bronnen:
www.kidsproof.nl
www.chickslovefood.nl