Heb jij kleine zoetekauwen thuis, maar geef je ze liever iets gezonds om de lekkere trek te stillen? Deze fruitige opties zijn net zo lekker als snoep, chips of ijs, maar dan als gezonde variant. Vier lekkere en makkelijke fruitvariaties waar jouw kids van mogen snoepen.

Fruitchips
Schil twee peren en/of twee appels en verwijder de klokhuizen. Schaaf het fruit in dunne plakjes of ringen. Leg de plakjes fruit op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze zo’n anderhalf uur drogen in een voorverwarmde oven op 100 graden Celsius. Bestrooi de appelchips eventueel met wat kaneel.
Bron: http://www.groentenenfruit.nl/

Bananenijs
Meng zes bevroren bananen met 250 gram yoghurt en één eetlepel honing in de keukenmachine tot een dik en romig mengsel. Eet het direct of zet het nog even terug in de vriezer voor een steviger resultaat. Garneer het bananenijs met wat zomerfruit of stukjes kokos.
Bron: http://uitpaulineskeuken.nl/

 

Splitijsje in een glas
Schenk 200 milliliter sinaasappelsap en evenveel ananassap in een kan. Schil één sinaasappel en doe de stukjes bij het sap. Schenk één eetlepel grenadinesiroop erbij en roer goed. Laat het sap in de koelkast koud worden, doe vervolgens in een glas een beetje magere yoghurt en schenk het sap erbij.
Bron: http://www.groentenenfruit.nl/

 

Fruitsnoepjes
Wist je dat van het sap van aardbeien, sinaasappels en frambozen snoep wordt gemaakt? Plukfruit is gemaakt van geconcentreerd vruchtensap maar dan zonder het water. De snoepjes hebben volgens de makers de zachte bite van winegums en zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Deze snoepjes van echt fruit zijn er in vier smaken en verkrijgbaar in diverse supermarkten.
Bron: http://www.plukfruit.nl/