Is jouw kleine prins of prinses met Koningsdag op de vrijmarkt te vinden? Dan wil hij of zij vast zoveel mogelijk spulletjes verkopen. En nog veel belangrijker: een topdag hebben! Met deze tien tips maken jullie er een gezellige en geslaagde Koningsdag van.

 

Tip 1: Goede spullen

Ga grondig door jullie speelgoed en leg apart wat jullie niet meer leuk vinden of gebruiken. Ook kleding die niet meer past kun je op de vrijmarkt verkopen. Vraag eventueel ook bij familie en vrienden of zij nog spullen hebben om te verkopen.

 

Tip 2: Een goede locatie

Een goede locatie is superbelangrijk. Zorg dus dat je op een plek staat waar veel mensen langskomen en die goed zichtbaar is.

 

Tip 3: Een goede presentatie

Heb je jouw toplocatie gevonden? Dan is het tijd om je spullen een mooi plekje te geven. Stal alles uit en kijk of je bijvoorbeeld ook dingen op kunt hangen.

 

Tip 4: Versier je verkoopplek

Zorg voor een gezellige aankleding van je verkoopplek. Bijvoorbeeld door een vrolijk kleed op de grond of door leuke tekeningen en slingers op te hangen.

 

Tip 5: Coole outfits

Ook zelf is je kind natuurlijk he-le-maal in stijl. Bijvoorbeeld met een oranje hoed of een andere feestelijke outfit. Als verkoper mag je lekker opvallen.

 

Tip 6: Duidelijke prijzen

Wanneer bezoekers niet duidelijk kunnen zien hoe duur iets is, kopen ze het minder snel. Zorg daarom voor duidelijke prijzen op de spullen die je wilt verkopen. Ook kun je een bordje ophangen met bijvoorbeeld de tekst: ‘alles voor 2 euro’.

 

Tip 7: Een muziekje erbij

Maak het gezellig op jouw verkoopplek door een muziekje aan te zetten. Zet de muziek niet te hard, je moet bezoekers tenslotte nog wel kunnen verstaan.

 

Tip 8: Geef iets weg

Deel dropjes, andere snoepjes of bijvoorbeeld limonade uit aan bezoekers. Wanneer je iets gratis weggeeft, trek je de aandacht en blijven mensen langer hangen.

 

Tip 9: Actieve verkopers

Ben actief! Ga niet op een stoel zitten, maar ga staan en loop rond. Leg bijvoorbeeld dingen recht die zijn verplaatst.

 

Tip 10: Doe iets anders of extra

Naast spullen verkopen kun je natuurlijk nog meer doen op de vrijmarkt. Een aantal ideeën:

  • Verkoop zelfgemaakte cupcakes.
  • Open je eigen nagelstudio en lak voor een klein bedrag de nagels van bezoekers.
  • Maak je eigen fotoboot waar mensen op de foto kunnen met bijvoorbeeld een gekke bril of hoed op. De foto’s verstuur je per e-mail of maak je met een polaroidcamera.