Wat te doen met Pasen 2022?

De lente is gearriveerd en dat betekent ook dat het weer bijna Pasen is. Een lang weekend waarin je allerlei leuke dingen kan gaan doen met je kinderen. Maar wat ga je doen met Pasen? In deze blog geef ik je tips voor thuisactiviteiten, maar ook voor leuke buitenactiviteiten.

Thuisactiviteiten

Pasen kun je makkelijk thuis vieren! Er zijn genoeg toffe activiteiten die je met de kinderen kan doen om de Pasen extra speciaal te maken. Een weekend lang vol gezelligheid en activiteiten. Hieronder volgen verschillende tips.

Paasontbijt of paasbrunch

Organiseer een paasontbijt of paasbrunch met het hele gezin. Met Pasen zijn er altijd van die typische dingen die je alleen op tafel zet met Pasen. Bijvoorbeeld een boter in de vorm van een paasei of een konijn, brood met krenten erin of een gekleurd eitje.

Pasen met kinderen: de vrolijkste recepten – 24Kitchen

Paaseieren zoeken

Wie heeft het niet gedaan met Pasen? Paaseieren zoeken! Verstop de eieren goed en laat je kinderen de eitjes zoeken. Ook kun je er nog leuke opdrachten bij doen. Hebben ze een ei gevonden dan zit er een grappige opdracht aan vast, zoals een dansje doen of een andere leuke opdracht.

Paaseieren versieren

Zorg dat met Pasen verf, stiften en eieren in huis hebt, zodat je samen met de kinderen paaseieren kunt gaan versieren. Kook wat eitjes, laat ze afkoelen en versieren maar! Deze paaseieren kun je ook gebruiken bij het paaseieren zoeken.

Buitenactiviteiten

Naast de dingen die je allemaal thuis kan doen is er ook genoeg buiten huis te doen. Zo zijn er verschillende paasmarkten, maar je kan natuurlijk ook naar een gave speeltuin. Weet jij niet wat je moet doen met Pasen? Dan zijn deze activiteiten vast iets voor jou.

Paaskermis

Ieder jaar met Pasen zijn erin verschillende plekken in Nederland kermissen gaande. Zo is er in Deventer een kermis met Pasen en loopt er op eerste paasdag en paashaas rond en kun je eieren zoeken op de kermis.

Verder vind je ook (paas)kermissen in Amersfoort, Amsterdam, Bergen op Zoom, Bovenkarspel, Breda, Den Haag, Diever, Drachten, Egmond aan Zee, Groningen, Haarlem, Hansweert, Havelte, Helden, Kampen, Leiden, Mantgum, Marum, Noord-Scharwoude, Oosterwolde, Oostvoorne, Oss, Peize, Ridderkerk, Rolde, Roosendaal, Rotterdam, Schildwolde, Steenwijk, Twisk en Wolvega.

Kinderboerderij

De kinderboerderij doet het altijd goed. Kinderen vinden het altijd leuk om naar dieren te gaan en bij veel boerderijen is er met Pasen wat extra leuks te doen. Zo kun je bij verschillende kinderboerderijen met lammetjes knuffelen en kun je paaseieren zoeken tussen de dieren.

Een dagje/weekendje weg

Een lekker lang weekend dus perfect om een dagje weg te gaan. Zo kun je naar de dierentuin, Dolfinarium of een leuk attractiepark. Een dag om nooit te vergeten! Of wat dacht je van overnachten tussen de wilde dieren?! Overnachten op het Safari Resort | Beekse Bergen

Hopelijk heb je nu wat inspiratie wat je kan gaan doen met Pasen. Natuurlijk zijn er nog genoeg andere activiteiten te doen. Zo zijn er door heel Nederland paasmarkten die je kan gaan bezoeken en nog veel meer leuke activiteiten.

Kidsproof.nl, de leukste uitjes & dagjes uit met kinderen!