Kinderschoenen worden snel vies. Daarom is het belangrijk om ze goed te poetsen. Lees hier hoe je kinderschoenen moet verzorgen, beschermen en reinigen.

Onderhoud aan kinderschoenen: tips en advies
Kinderschoenen maken heel wat avonturen mee. Daarom is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Zo hebben de kids er langer plezier van! De drie belangrijkste vormen van onderhoud zijn: beschermen, verzorgen en reinigen. Elk materiaal vraagt om een specifieke vorm van onderhoud. Op deze pagina geven we beknopt advies over de beste manieren om Develab-schoentjes te onderhouden.

Beschermen
Wanneer je nieuwe schoenen koopt, is het raadzaam om deze vóór het dragen goed in te sprayen met een beschermende spray. Deze zorgt ervoor dat vuil en vocht niet in de schoen kunnen worden opgenomen. Voor elk materiaal is een specifieke spray verkrijgbaar.

Verzorgen
Vooral voor leren schoenen is verzorging belangrijk. Door de juiste producten behoudt het leer zijn souplesse, kleur en glans. Er zijn diverse crèmes en sprays op de markt om schoenen te verzorgen. Let altijd goed op dat je het juiste product bij het materiaal zoekt. Heb je een moeilijk lopende rits of drukker… Tip: gebruik siliconen spray.

Reinigen
Vieze schoenen vragen om een grondige reinigingsbeurt. Afhankelijk van de mate van vervuiling is het raadzaam een droge of vochtige reiniger te gebruiken. Nadat de schoenen gereinigd zijn, moeten ze opnieuw verzorgd en beschermd worden.

Algemene tips

  • Gebruik een schoenlepel bij het aantrekken van schoenen. Zo blijven de voering en de hielversteviging langer mooi en stevig.
  • Pak ingespoten schoenen niet meteen in, maar laat ze rustig drogen.
  • Verwarm natte schoenen nooit bij de verwarming, hierdoor droogt het leer uit en kan het krimpen.