Het is bijna zomer. De temperaturen gaan omhoog en het buiten zijn wordt weer lekker toegankelijk. De ellenlange regenbuien beperken zich tot buitjes en de zon laat zich weer vaker zien. Ideaal om tijdens weekenden te genieten van dat waar Nederland bekend om staat: Festivals. Maar, zijn er leuke, kindvriendelijke festivals? Jazeker! Een hele hoop zelfs. Wij hebben de leukste voor de maand juni even op een rijtje gezet.

Broccoli festival– 10 jun in Almere

De naam vinden wij niet de best gekozen van alle festivals, aangezien we kinderen kennen die bij een broccoli niet per se denken aan de woorden ‘lekker’ en ‘gezelligheid’, maar dat is wel degelijk waar Broccoli festival over gaat. Dat, gecombineerd met groen, gezond (nu snappen we de brocolli) en mindfullness geven vorm aan het festival. Optredens, yogaworkshops, bootcamps, zeilen, kanoën, schilderen, ijs maken en een heuse broccoli quiz staan al op de planning. Aan variatie geen gebrek dus! Wat ook top is, de toegang is helemaal gratis.

Prijs: Toegang is gratis, optredens ook. Deelnemen aan workshops kost circa € 4,- per workshop.

Lepeltje Lepeltje – Op 8 verschillende data in 8 verschillende steden (check de website)

Met haar originaliteit, gezelligheid en speelsheid is Lepeltje Lepeltje misschien wel het leukste festival uit deze lijst. Van een Limonadelab tot tekenen met kleurzand, kinderyoga en theater. Aan kinderpret geen gebrek. De combinatie met de vele verschillende optredens, barretjes en erg uiteenlopende marktkraampjes maakt het een leuk festival voor het complete gezin!

Prijs: Toegang is gratis!

Vestrock Junior – 4 juni in Hulst (BE)

Vestrock is in essentie een rockfestival met veel stoere bands die een weekend vullen met gave optredens. Speciaal voor families is er op zondag een junioreditie, waar in de middag kinderen vermaakt worden door optredens van ‘Thomas de stoomlocomotiefminishow’, ‘De Droomfabriek’ en ‘Disney Channel’s Just like me’. Ook zijn er activiteiten als de Lego Experience, workshops van de Herman Brood Academie en is er de hele dag een ‘disney channel bioscoop’ draaiende. ’s Avonds komen er artiesten optreden gericht op de iets oudere jongeren zoals Stuk TV en Rondé. De leuke kraampjes en verdere ongedwongen sfeer maken het recept voor een leuke dag compleet!

Prijs: €26,50 p.p. Tot 3 jaar gratis – Familievoordeel: 4 tickets voor de prijs van 3.

De familietuin – 18 juni in Roermond

Deze naam laat natuurlijk niks aan het toeval over. De activiteiten zijn veelal op kinderen aangepast. Het leuke aan dit festival is dat het doet denken aan een achtertuin, maar dan met allerlei activiteiten. Recycleworkshops, lasergamen en een rondje op het springkussen zijn hier voorbeelden van. Het is allemaal opgezet in een kleine, knusse setting en er heerst dus een hele ongedwongen sfeer. Ideaal als je niet van drukte houdt, maar wel van gezelligheid en activiteit!

Prijs: Kinderen tot 12 jaar gratis, 12 tot 18 jaar €7,50 en volwassenen € 15,- (Let op: kaartverkoop aan de deur is € 20,-)

Parade theater – 23 t/m 30 juni in Rotterdam (meer data in verschillende steden beschikbaar, klik hier voor meer informatie daarover)

Cultureel, leerzaam, meedoen en gezelligheid zijn zo’n beetje de woorden die dit festival samenvatten. Grappige, aparte, interactieve en herkenbare acts wisselen zich af. En naast theater zijn er ook veel upcoming bands die soms net even iets anders zijn dan de gangbare performers. Net even iets anders klinkt ons eigenlijk altijd wel als muziek in de oren. Er zijn eindeloos veel acts voor jong én oud, waardoor niemand zich hoeft te vervelen tijdens dit festival.

Prijs: € 7,50 p.p. (iedereen tot 18 jaar gratis!) Daarnaast gelden nog een aantal kortingen, die vind je hier.

Tips?
Er zijn natuurlijk nog veel meer kindvriendelijke festivals waar je naartoe kunt. Wij lieten een aantal van de leukste (naar onze mening dan) zien voor deze maand. Mis je jouw favoriete festival? Laat dat dan hieronder even weten middels een berichtje, we horen er graag meer over!