Na alle decemberdrukte is januari vaak een wat rustigere maand. Vinden jouw kids dat maar saai? Dan hebben we goed nieuws. Ook in januari zijn er namelijk genoeg leuke dingen te doen. We zetten vier coole to do’s op een rij. Let’s go!

Ontdekkingstocht door het museum
Naar het museum saai? Nee hoor! Bij Villa Zebra in Rotterdam zijn er tentoonstellingen speciaal voor kinderen. Voor kids van 3 tot en met 6 is er de tentoonstelling ZELF! en voor de 7- tot en met 12-jarigen is er Diep in het bos. Tijdens beide tentoonstellingen gaat je kind (met jou) op ontdekkingstocht. Zelf aan de slag? Dat kan ook. Je kids kunnen zich helemaal uitleven tijdens de klooimiddag op woensdag 25 januari.
http://www.villazebra.nl

Filmdag in pyjama
Soms is binnenblijven net zo lekker als eropuit gaan. Bijvoorbeeld als je een filmdag organiseert. Tijdens deze dag kiezen jullie allemaal een film uit en gaan jullie al deze films achter elkaar kijken. Trek jullie pyjama’s aan, zorg voor popcorn en andere lekkere snacks, zet de bank voor de televisie en haal de dekbedden naar beneden zodat je hier lekker in weg kunt kruipen. Heerlijk!

Boeken vol avonturen
In de bibliotheek zijn altijd coole avonturen te beleven, maar eind januari helemaal. Van 25 januari tot en met 4 februari vinden namelijk de Nationale Voorleesdagen plaats. Op deze dagen organiseren veel bibliotheken activiteiten. Leuk om samen naartoe te gaan als jij thuis een kleine Develab boy of girl hebt.
http://www.nationalevoorleesdagen.nl

Schaatsen
Wie denkt aan de winter, denkt aan schaatsen. Helaas is het daar in ons land vaak niet koud genoeg voor… Bummer! Gelukkig hebben we wel een hoop mooie ijsbanen in Nederland waar je deze winter gewoon lekker kunt gaan schaatsen. Bijvoorbeeld bij het Sportiom in Den Bosch, waar je door ijzige grotten en bergopwaarts (en weer naar beneden) kunt schaatsen. Soms sneeuwt het er zelfs…
https://www.sportiom.nl/schaatsen/schaatsparadijs-icefun