Sinterklaas is weer in het land en jouw kids zijn vast dolenthousiast over zijn komst. Schoen zetten, pepernoten eten en surprises maken: genoeg te doen in de weken voor pakjesavond. Voor een avondje knutselen maken Develab kids natuurlijk graag tijd. Wij geven je een aantal leuke ideeën, geïnspireerd op de goedheiligman.

Een Sinterklaas van je hand

Dit knutselwerkje is eenvoudig met jonge kinderen te maken. Het enige dat je nodig hebt is papier (rood, wit en geel), watten en gekleurde stiften. Leg de hand van de kleine knutselaar op een wit vel papier en trek een lijn er omheen. Knip de getekende hand uit langs de lijntjes. Uit het rode papier knip je een mijter en uit het gele papier een kruis. Deze plak je op de hand. Niet aan de kant van de vingers, want dat wordt de baard. Teken met de stiften ogen en een mond. Plak daarna watten op de vingers en rond de mond. Tadaa, een mini-Sinterklaas! Maak een gaatje in de mijter om het mooie knutselwerkje op te hangen.

Bron: http://www.knutselopdrachten.nl/knutselen/feestdagen/sinterklaas/sinterklaas-van-hand-knutselen.shtml

sinthand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het grote boek van Sinterklaas van een schoenendoos

Heb je die schoenendoos nog van de laatst gekochte Develab schoenen? Hiermee maak je eenvoudig het grote boek van Sinterklaas. Verzamel genoeg rood, wit en geel papier en je zoon of dochter kan aan de slag. Beplak de boven- en onderkant met rood papier. Uit geel papier knip je letters voor ‘Het grote boek’ of ‘Het boek van Sinterklaas’. Plak deze op de bovenkant. Met wit papier aan de zijkant maak je er net een echt boek van en wanneer je de deksel aan één kant vastmaakt, kan het boek ook nog open om er iets in te stoppen…

Bron: http://madebyhannie.blogspot.nl/2012/12/sinterklaas-surprise.html

boek

 

 

 

 

 

 

 

Mijterslinger maken

Niets is zo leuk als zelf Sinterklaasversiering maken. Zo kun je in de periode voor 5 december al de Sinterklaassfeer in huis creëren. Voor deze leuke mijterslinger heb je een lange draad, lijm en geprinte mijtertjes nodig (zie link voor het voorbeeld). Knip de vormen voorzichtig uit en vouw ze alvast een keer netjes. Maak ze weer open en lijm ze met de draad ertussen vast. Verdeel de mijters over de draad en hang deze na afloop op een mooie plek. Daar wordt iedereen in huis toch vrolijk van?!
Bron: http://zomaareendagje.blogspot.nl/2013/12/diy-mijter-slinger.htmlslinger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pepernotenkrans
Hoewel pepernoten heel lekker zijn om te snoepen, kun je er ook een mooie krans van maken. Zorg wel dat je voldoende pepernoten in huis haalt voor dit klusje, want de kids lusten er af en toe wel eentje tijdens het knutselen. Wat heb je hiervoor nodig? Een krans, lijm, veel pepernoten en ander Sinterklaassnoep. Doe op iedere pepernoot een beetje lijm en plak ze vast op de krans. De andere snoepjes verdeel je over de krans. Laat je kleintje vooral lekker zijn of haar gang gaan. Je kunt de krans uiteindelijk ophangen door er een lintje omheen te doen of leg het pronkstuk op een mooie schaal.

Bron: http://www.jipbyjan.nl/diy-pepernotenkrans/

krans

 

 

 

 

 

 

Met deze ideeën vermaakt jouw kleine zich waarschijnlijk wel even. Zoek je nog meer tips of inspiratie voor andere knutselwerken? Kijk dan eens op Pinterest en zoek met de term DIY (do it yourself).