Het najaar staat voor de deur en de winter komt er weer aan. Het regent vaker, het is kouder en er valt ongetwijfeld een keer sneeuw. Natuurlijk gaat jouw stoere durfal in de regen door plassen stampen en in het bos banjeren. Maar hoe zorg je er dan voor dat de Develab schoenen van je kids in topconditie blijven? Een aantal tips:

Tip 1 – Inspuiten voor gebruik

Deze situatie komt je vast bekend voor: je bent met je kleine in de schoenwinkel en na aankoop van een mooi nieuw paar, moeten de schoenen meteen aan! Wacht daar toch nog even mee en spuit thuis de laarzen of gympen in met een water- en vuilafstotende spray. Deze zijn te koop in iedere schoenenwinkel. Neem de schoenen mee naar buiten, spuit ze in en laat ze even drogen. Het is slim om dit na een aantal weken nog eens te herhalen. De schoenen van jouw kids gaan zo langer mee. Voor veel moeders is dit al bekend terrein, maar zoals altijd: better safe than sorry!

Tip 2 – Schoenen laten drogen
Develab-kids stampen onbezorgd door de plassen, maar jij denkt waarschijnlijk toch even bezorgd aan die nieuwe schoenen. De schoenen van Develab kunnen echter tegen een stootje en gaan lang mee. Laat ze drogen als ze echt nat worden. Doe dat niet door ze bij de verwarming te zetten of een föhn te gebruiken. Het klinkt aanlokkelijk, maar de schoen droogt dan veel te snel. Hierdoor gaat het leer scheuren en dat is natuurlijk zonde! Laat de schoenen drogen door er een opgerolde krant in te stoppen en ze in een droge ruimte te zetten. Het papier neemt het vocht op, de goede pasvorm blijft behouden en je kids stampen snel weer onbekommerd door de plassen!

Tip 3 – Vlekken verwijderen

Stoere kinderen houden van ravotten en dan is een vlek natuurlijk zo gemaakt. Vooral gras- en moddervlekken komen vaak voor. Hoe maak je de schoenen vervolgens weer schoon? Voor alle vlekken geldt: zo snel mogelijk actie ondernemen en niet wrijven maar deppen. De rubberen zool maak je heel gemakkelijk schoon met een vaatdoekje en wat groene zeep. Bij veel schoenwinkels verkopen ze schoonmaakmiddelen voor leren en suède schoenen. Laat je vooral adviseren, dan genieten jij én je kids nog lang van de toffe Develab schoenen!

Kijk voor meer handige tips ook eens op: https://omaweetraad.nl/.