Hij komt, hij komt, die lieve, goede Sint! Nog even en dan is het zover: 5 december. In de aanloop naar dit heerlijke avondje zet Develab drie Sinterklaas must do’s op een rij voor jou en je kids. Aan de slag!

Must do #1: pepernoten bakken

Sinterklaas is niet compleet zonder pepernoten! Die maken jij en je kids natuurlijk helemaal zelf.

Ingrediënten
250 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram donkerbruine basterdsuiker
100 gram koude harde boter
6 eetlepels melk
4 theelepels speculaaskruiden
Snuf zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht). Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker, de speculaaskruiden en het zout. Snijd de boter in blokjes en voeg deze toe. Schenk tot slot de melk in de beslagkom. Kneed de ingrediënten tot een samenhangend deeg. Maak kleine balletjes van het deeg en plaats deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de pepernoten ongeveer 25 minuten in de oven.

Must do #2: pietenspeurtocht

Verras je kids en hun vriendjes met een spannende pietenspeurtocht door de buurt of het bos. Teken met stoepkrijt pijlen op de weg of schrijf de aanwijzingen op papier. Natuurlijk moeten de kinderen onderweg opdrachten uitvoeren, zoals cadeautjes overgooien, een hindernisbaan afleggen en rijmen. Maak het plaatje compleet door ieder kind een pietenmuts op te doen.

Must do #3: een surprise maken

De leukste cadeaus zijn zelfgemaakt. Daar kan Sinterklaas wel wat hulp bij gebruiken. Maak samen met je kids een surprise voor papa, oma of bijvoorbeeld een vriendje. Of betrek het hele gezin: trek lootjes en maak vervolgens surprises voor elkaar. Wij zetten alvast wat leuke surprise-ideeën voor je op een rij!

  • Maak je een surprise voor iemand die gek is op spannende avonturen? Knutsel dan een schatkist en doe hierin je cadeautje. Verstop de schatkist ergens in huis en maak een schatkaart met aanwijzingen om hem te vinden.
  • Is je surprise bestemd voor een ijsjesliefhebber? Knutsel dan van karton een grote ijshoorn. Verstop hierin je cadeautje. Het ijs maak je door één of meerdere ballonnen te beplakken met krantenpapier en behangplak (papier maché). Laat goed drogen en verf in een kleur naar keuze.
  • Hou je van vieze surprises? Plaats dan een plastic zak in een schoenendoos en doe hierin gekookte spaghetti met olijfolie. Pak je cadeautje goed en waterdicht in en verstop het in de doos. Maak bovenin de doos twee gaten waar de ontvanger met zijn handen in moet, op zoek naar het cadeau. De doos kun je natuurlijk nog versieren.