Brrr… Het is koud buiten! De winter is in volle gang. Maar binnen blijven? Echt niet! Develab kids kunnen de kou makkelijk aan. Kleed jezelf en je kids warm aan en ga eropuit. We zetten drie buitenactiviteiten voor je op een rij die ook in de winter supercool zijn. Gaan jullie naar het klimbos, geocachen of schaatsen?

 

Activiteit 1: Klimmen en klauteren

Een spannende beleving in de natuur. Zijn jouw kids gek op klimmen en klauteren en hebben ze geen hoogtevrees? Mooi! In het klimbos klimmen en klauteren ze namelijk tussen de boomtoppen over wiebelbruggen, tokkelbanen, touwladders. Er zijn klimbossen op verschillende plaatsen in Nederland. De meeste van deze bossen zijn toegankelijk voor kids vanaf ongeveer 8 jaar. En je kunt zelf ook meedoen. Iets voor jullie? Zoek dan een klimbos bij jou in de buurt!

Foto: www.bobsadventurestore.nl

 

Activiteit 2: Geocaching

Schatzoeken in Nederland? Dat kan gewoon! In ons land liggen honderden schatten verstopt. Er is er vast ook één bij jou in de buurt. Wanneer je gaat geocachen, ga je aan de hand van coördinaten op zoek naar een cache (de schat). De caches zijn door mensen op bijzondere plaatsen, meestal in de natuur, verstopt in een waterdichte doos. Met behulp van je telefoon of een hand-GPS gaan jij en je kids op zoek. Dat levert gegarandeerd een spannende zoektocht op. Iets voor jullie? Bekijk dan de geocache-website.

Foto: www.csillagos-hely.nl

 

Activiteit 3: Develab kids on ice

Wie denkt aan winter, denkt aan sneeuw en schaatsen. Het leukst is natuurlijk schaatsen op natuurijs, maar bij gebrek hieraan kun je je ook op kunstijs goed vermaken. Natuurlijk kun je samen met je kroost rondjes rijden over het ijs. Maar spelletjes op het ijs spelen is (voor de iets gevorderde schaatser) ook hartstikke leuk. Zet bijvoorbeeld met pionnen een parcours uit of speel tikkertje. Na het schaatsen is het tijd voor een kop warme chocolademelk. Mét slagroom.

 

Foto: www.dagjeweg.nl