Yesss… de nieuwe Develab collectie ligt in de winkels. Dit voorjaar en deze zomer kunnen je kids zich weer helemaal uitleven op de leukste, coolste en meest eigenwijze schoenen. Wat voor schoenen kun je verwachten? En om welke trends kun je deze zomer niet heen? We zetten de vier belangrijkste thema’s op een rij.

Edgeland
Het thema Edgeland mixt urban met outdoor. De schoenen zijn sportief en tegelijk casual, met een retro look én met gebruik van nieuwe technieken. Ze zijn uitgevoerd in denim en natuurlijke kleuren zoals beige, kaki en koffiebruin. Kenmerkend zijn de faded look en finishes en de gum zolen met een geribbeld patroon.

Salt-N-Pepa
Dit thema haalt zijn inspiratie uit indoor sports en vertaalt iconische designs uit het verleden naar dit moment. Salt-N-Pepa bevindt zich op de grens van sportief en casual, met vernieuwende materialen en prints of logo’s. Voor meiden zien we veel gympen met metallics terug. Voor jongens zijn de kleur navy en fluordetails op de sneakers kenmerkend.

Culture Club
Binnen Culture Club komen verschillende culturen samen tot een festival of life. Centraal staan de Braziliaanse surfcultuur en tropische eilanden. Culture Club is een thema van prints en materialen, veelal geïnspireerd door de zee en tropische planten en bloemen. De kleuren lopen uiteen van lichte pastels en licht turquoise tot felle blauwtinten, okergeel en koraalrood.

Pause (meiden)
Een thema binnen de collectie dat zich specifiek op meiden richt, is Pause. Dit thema gaat over sense of luxury en omvat schoenen met een rijke uitstraling en een basic clean beeld. De schoenen zijn sportief, hebben subtiele details en prachtige pastelkleuren. Textuurrijke materialen worden gecombineerd met zacht suède en nubuck.