Binnenkort is het weer zover: de meivakantie! Heerlijk, een weekje lekker lang uitslapen en vooral genieten van de tijd samen. Maar een week lang niksen, dat gaat natuurlijk vervelen. Daarom zetten wij vier superoriginele uitjes voor je op een rij. Zo vermaken die stoere kids zich zelfs wanneer het buiten nog láng geen lente is. En dat een topdag geen vermogen hoeft te kosten, bewijzen deze uitjes ook.

Op kamelensafari
Kamelen alleen in de woestijn? Helemaal niet! In het Brabantse Berlicum vind je de enige kamelenmelkerij van Europa. De populaire kamelensafari zorgt gegarandeerd voor uren vermaak. Geef de kalfjes de fles, maak een bedje van stro, ervaar eens een ritje op de rug van deze superlieve dieren en bereid pannenkoekjes van kamelenmelk. Als dat achteraf geen gave verhalen zijn voor op het schoolplein, weten wij het ook niet meer.
www.kamelenmelk.nl

Terug in de tijd
Benieuwd hoe (overgroot)opa en (overgroot)oma vroeger leefden? Neem dan eens een kijkje bij het oude ambachtsmuseum. Hier zie je hoe alles er honderd jaar geleden aan toeging. De bakker, kapper, slager een schoolklas én natuurlijk heel veel speelgoed. Kijken mag lekker met je handen en de enthousiaste vrijwilligers doen alles graag even voor. Probeer je hier maar eens te vervelen!
http://www.ambachtenmuseum.nl

Een dagje naar de tropen
Is het weer buiten niet zo tropisch? Breng dan eens een bezoek aan de Orchideeënhoeve. Een tropische tuin in Luttelgeest waar je je echt even in een regenwoud waant. Raak betoverd door de honderden vlinders in de vlindertuin, voer de reuzevissen bij de waterval een garnaaltje (als je durft) of laat de kids zelf een aap nadoen in het mangrovebos speelparadijs. Zo snel maakte je nog nooit een wereldreis!
http://www.orchideeenhoeve.nl/

Wilde Buiten Dagen
Heb jij een kleine avonturier in huis? Dan zijn de Wilde Buiten Dagen een perfect uitje. Zelf een hut leren bouwen, vuur maken, broodjes bakken boven een knisperend kampvuur én – als je een waaghals bent – misschien wel een echt insect eten… Niet bang om vies te worden? Natuurmonumenten organiseert dit soort dagen elk weekend op locaties door het hele land. Elk natuurgebied is anders, dus bij elke tocht leer je weer iets nieuws. Spannend!
https://www.natuurmonumenten.nl/kinderen/wilde-buiten-dagen

Kun je niet kiezen? Dan ga probeer je alle activiteiten toch een keer uit! Een thuisblijfvakantie om nooit te vergeten…