Herfst, herfst, wat heb je te koop
Duizend kilo bladeren op een hoop…

Zingen jullie dat liedje ook weleens met de kinderen?

Herfst is bij ons thuis één van de favoriete jaargetijden. Of het nou slecht weer is of een heerlijke zonnige najaarsdag. Er zijn zoveel gezellige dingen te beleven en samen te doen.

Wij kijken regelmatig op de website van IVN Nederland. Zij organiseren leuke wandelingen en speurtochten voor kinderen. Naast dat het gewoon lekker is om het bos in te gaan, steken de kinderen er ook nog wat van op. Wat dacht je van een leuke herfstwandeling met oma en opa, of een heuse paddenstoelensafari met de boswachter? Ook in de herfstvakantie organiseren zij gezellige kinderactiviteiten. Kijk op www.ivn.nl voor activiteiten bij jou in de buurt.

Herfst, herfst wat heb je te koop…
Ga je het bos in? Verzamel dan zoveel mogelijk verschillende kleuren bladeren en maak er bijvoorbeeld een mooie guirlande van. Wat ook leuk is, is om met de kinderen een herfsttafel in huis maken. Kunnen ze alles wat ze verzamelen daarop leggen. En het staat ook nog gezellig!

We bakken ze bruin
Wij kwamen onlangs deze heerlijke appeltaartkoekjes tegen. En direct uitgeprobeerd natuurlijk . Superlekker en niet moeilijk om te maken. En de geur in huis is onbetaalbaar! Mmmmm…. Klik hier voor het recept. Bron: www.dechicks.com.

Halloween
Oktober is de maand van Halloween. En bij ons is het inmiddels traditie om op een mooie zonnige middag (buiten) pompoenen uit te hollen. De kids maken de mooiste creaties. En als ‘ie klaar is een lichtje erin. Echt superleuk voor op de herfsttafel. Tip: gebruik een led-waxinelichtje, wel zo veilig.

Dat wordt vast een gezellige oktobermaand. Genoeg leuke activiteiten om de weekenden en de herfstvakantie mee te vullen. Nog opzoek naar dé perfecte schoenen voor deze herfst. Boys schoenen check je hier en schoenen voor girls hier.

Veel plezier!