Het nieuwe schooljaar is (bijna) begonnen! Dat betekent dat ook de lunchboxjes weer gevuld moeten worden. Een boterham met kaas is erg lekker, maar misschien wil je je kleine prins of prinses af en toe wat anders meegeven. Hoe hou je de lunch verrassend, leuk én maak je deze gezonder? Wij geven je vijf tips voor een kidsproof lunch!

Tip 1 – Handige verdeelvakjes

Een lunchbox met verdeelvakjes is ideaal om te variëren en wat extra’s mee te geven. In het ene vakje de boterham met kaas en in een ander vakje snoeptomaatjes of stukjes komkommer. Door de verschillende vakken blijven de groenten vers en de boterhammen droog.

lunch1

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.deleukstelunch.nl/nl/
Tip 2 – Versierde boterham

Met een paar kleine aanpassingen ziet de simpele boterham met kaas er al een stuk leuker uit. Denk bijvoorbeeld aan een schijfje komkommer, twee plakjes gekookt ei, een paar stukjes paprika en wortelpartjes om een uiltje te maken (zie afbeelding). Wees creatief en maak iedere dag een feestje van de boterham met kaas.

lunch2

 

 

 

 

 

 

 

 

http://chickslovefood.com/kids-6x-versierde-gezonde-boterham/

Tip 3 – Variëren met groenten en fruit

Groenten en fruit horen bij een gezonde lunch. Natuurlijk kun je een banaan of appel meegeven, maar hoe leuk is het om ook met groenten en fruit te variëren. Maak bijvoorbeeld een fruitprikkers met druiven, aardbeien en stukjes meloen. Of koop leuke vormpjes en steek deze uit een komkommer, kiwi of watermeloen. Wanneer je wat minder tijd hebt, kun je ongeschild fruit toch interessanter maken. Een banaan of mandarijn leuk je op door er met stift figuurtjes op te tekenen.

lunch3

 

 

 

 

 

 

 

http://www.raininghotcoupons.com/rainbow-fruit-skewers-recipe/

Tip 4 – Iets anders dan een boterham

Vervang de boterham eens door iets anders. Een tortilla ziet er feestelijk uit en heeft net een andere smaak dan een plakje brood. Beleg de tortilla met roomkaas, zalm en ijsbergsla of gerookte kip, tomaat en sandwichspread. Een fruitige variant met stukjes aardbei, banaan en appel is natuurlijk ook mogelijk. Naast tortilla’s kun je ook denken aan pannenkoeken, een omelet of hartige volkorenmuffins. De voorbereiding duurt wat langer, maar de mogelijkheden zijn eindeloos.

http://uitpaulineskeuken.nl/2015/08/kidsproof-3-x-lunchtrommel-inspiratie.html

 lunch4

 

 

 

 

 

Tip 5 – Iets lekkers erbij Na het eten van deze gezonde lunch verdient je kind natuurlijk ook iets lekkers. Maar ook dat kan best gezonder dan een koekje of snoepje. Stop wat noten in de lunchtrommel, bak volkorenmuffins of maak haverrepen. Gezonde en lekkere snacks zijn helemaal niet moeilijk om te maken!

Met een paar kleine aanpassingen gaat je kind naar school met een goed gevulde en aantrekkelijke lunchbox. Bij weinig tijd in de ochtendspits maak je het trommeltje een avond van tevoren al klaar. Kijk ook eens op Pinterest voor meer inspiratie, daar zijn hele mooie voorbeelden te vinden van lunches die eruit zien als ware kunstwerken!